Cendief

Bones Festes de Nadal i Feliç Any Nou 2020!

CeNDieF tanca del 20 de desembre de 2019 fins al 6 de gener de 2020, i torno de nou el 7 de gener, començant les visites a la consulta del C. Castillejos, 314 de Barcelona.

2020 arranca amb un projecte il·lusionant, amb la creació del Departament de Nutrició i Composició Corporal Avançada (DNiCCA) a l'INEFC de Barcelona, on juntament amb el Dr Quim Rosales de Faixat BodyScan i la Dra Marta Carrasco de l'INEFC de Barcelona desenvoluparem la tasca de d'assessorar esportistes d'alt nivell, tant pel què fa a l'alimentació com a la composició corporal.

Us vull fer saber quin és el meu desitg per aquest 2020: que sigui un any de molta salut, d'alegries familiars, ple d'èxits, farcit de noves amistats, de tancament de vells projectes i de la posada en marxa del que ha de ser el meu gran projecte acadèmic, el doctorat.

Molt Bones Festes a totes i tots! Disfruteu, descanseu i ens tornem a veure aquest gener.

Jordi Sarola Gassiot, Dietista-Nutricionista (CeNDieF)

Caqui o Persimon? Qui és qui?

Fruita estrella de les estanteries de les nostres verduleries el caqui és juntament amb la taronja i la mandarina una de les fruites del desembre.

La diferència clau entre aquestes dues fruites és que no hi ha diferència, el Persimon és una marca comercial registrada per DOP Ribera del Xúquer (València), on es produeix gairebé tota aquesta fruita.

Però la pregunta és, perquè és dur i no ens deixa la boca amb la sensació anomenada d'astringència, com si tinguéssim una capa de pana a la llengua?

El caqui tradicional es consumeix sobremadurat, amb la consistència gelatinosa i de color vermell brillant, amb elevada quantitat de tanins mentre madura, que li dónen la textura astringent i desagradable. Els tanins desapareixen amb la maduració.

El caqui Persimon en la varietat "dura" es recull verd i es deixa madurar sense oxigen, en l'atmòsfera s'hi posa etanol o gasos com anhídrid carbònic, que fan desaparèixer els tanins i es frena la sobremaduració. Llavors només l'hem de pelar com una taronja i consumir.

Regala nutrició esportiva, regala salut: paquet de Nutrició Esportiva PRO amb un 10% de descompte

Cada vegada hi ha més gent que regala experiències en comptes de regals materials i a CeNDieF hem pensat, perquè no nutrició esportiva? Segur que algú proper fa temps que pensa en visitar-se i potser has pensat en aquest detall, el de regalar nutrició esportiva, i per aquesta ocasió tan especial fem un descompte del 10%.

Aquest no és un pack normal, és un paquet de nutrició esportiva semi professional i professional (PRO) que conté una primera visita complerta de nutrició amb proves úniques de composició corporal avançada: 1a visita d'1 hora i 45 minuts amb un Dietista-Nutricionista on es fa l'entrevista inicial d'hàbits alimentaris i on també es valoren els objectius; diverses proves de valoració de la composició corporal com són l'antropometria manual, la DEXA, la BIA i la BIVA, totes elles per fer aquesta primera valoració física.

Aquest paquet també conté la 2a visita d'aproximadament 45 minuts, on se li entregarà a l'agraciat/da la planificació alimentària, amb l'alimentació que ha de seguir, l'estudi alimentari-nutricional i la valoració antropomètrica, tot explicat.

Li regales per Nadal o per Reis i llavors ja pot venir qual vulgui, sempre amb cita prèvia els dies de visita. Les visites de nutrició esportiva PRO només les fem a l'INEFC de Barcelona, al Departament de Nutrició i Composició Corporal Avançada (DNiCCA), Avinguda de l'Estadi 14 Barcelona.

Fes disfrutar als teus amb l'experiència d'una visita complerta de nutrició esportiva PRO, per a començar el 2020 amb l'aprenentatge, la motivació i els coneixements necessaris per afrontar aquests reptes personals únics que et fan vibrar al màxim.

El 10% de descompte és sobre el paquet sencer i la promoció acaba el 6 de gener de 2020.

Tenim un val regal on posar el nom, demaneu-lo i us l'enviarem.

Pots informar-te sense compromís a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé truca al 93 545 58 74.

Aliments de temporada: desembre

Amb el desembre ja tenim l'hivern meteorològic i astronòmic, amb el fred més cru i intens, amb l'arribada de la neu i de les gelades.

És el mes dels cítrics, de les fruites que més ens protegiran dels costipats: mandarines, taronges, aranges, kiwis o llimones. També és el mes del caqui i la xirimoia, de les peres i les pomes.

Les verdures que reinen són les crucíferes: cols, coliflors, bròquils, cols de Brusel·les, col lombarda, col Kale o el bimi. Les carbasses estan al seu punt òptim; naps i xirivies estan deliciosos; porros i cebes per a cremes i purès; carxofes i calçots que fan les delícies del cap de setmana, a la brasa o al forn però també (les carxofes) les podem consumir bullides o fetes ràpidament al microones, perquè no?

A la peixateria comencem a veure les palometes, el peix blau que ara es pesca; també gambes, gambetes, escamarlans i animals de clova a més de bacallà, orades o besuc.

La carxofa, aliment d'hivern

El mes de novembre ja comencem a veure les primeres carxofes de qualitat a les verduleries: tendres i de bon sabor que podem bullir, fer al vapor, a la planxa o en forma de truita, entre altres.

Contenen aigua i hidrats de carboni complexes i molta fibra en forma de inulina (un gran prebiòtic), també són poc energètiques, molt adeqüades per dietes per perdre pes.

El sabor amargant li donen la cinarina i la cinaropricina, amb efecte colerètic i diurètic, també antiiflamatori.

Un altre principi antioxidant de la carxofa és l'àcid clorogènic, un compost fenòlic que frenarà als radicals lliures.

Per tant, ens trobem davant d'un aliment de proximitat i de temporada que podem incorporar als diferents plats.

Direcció

C. Castillejos, 314 4º piso B
08025 - Barcelona
Tel 935455874
Email:
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

xarxes socials

Estem a les xarxes socials. Segueix-nos i estigues informat.

     

Inicio Blog