Cendief

Tomàquet farcit de mozzarela i pesto

Recepta tomaquet mozzarelaRecepta on tenim colors com el verd intens, el blanc i el vermell, així com el negre que ens aportarà la crema de Mòdena. La diversitat de colors és sempre important a tots els plats, no només pels efectes estètics sinó per l’estímul que provoquen a nivell cerebral.

En aquest plat combinem aliments d’origen vegetal de diversos tipus:

  • Vegetals de fulla verda. La ruca i l’alfàbrega, que ens aportaran sobretot àcid fòlic, abundant potassi i carotens, també olis aromàtics.
  • Vegetals vermells: tomàquet, que ens aportarà  carotenoids, licopè i també potassi en abundància.
  • Fruits secs: les avellanes, que ens aporten greixos de tipus monoinsaturat, potassi, magnesi i calci i vitamina E.

Aquests els combinem amb una proteïna d’origen animal com és la mozzarela de búfala, que ens aportarà proteïnes de bona qualitat.

L’oli d’oliva verge extra aportarà més dosi de polifenols i betacorens, també vitamina E i greixos monoinsaturats.

Com podeu veure una mescla de salut, aromes, colors i textures en un sol plat.

 

Ingredients per a 2 tomàquets:

 

2 tomàquets tipus cor de bou

1 mozzarela de búfala

Alfàbrega fresca

Ruca en fulla i crema de Mòdena per decorar

Sal Maldon o escates de sal

Per al pesto:

2 cullerades d’avellanes

2 cullerades de formatge d’ovella ratllat (també parmesà)

1 grapat d’alfàbrega

25 ml d’oli d’oliva verge extra

Preparació:

Netejar el tomàquet i tallar la part de dalt per tal de buidar-lo amb l’ajuda d’una cullereta. Un cop buit el salem per dins (poc). Guardem la polpa per triturar i fer pa amb tomàquet.

La salsa pesto es fa triturant les avellanes, el formatge d’ovella ratllat, l’alfàbrega i l’oli d’oliva. Ha de quedar una salsa més espessa que líquida, per això s’ha d’anar en compte amb l’oli que s’hi afegeix. Si és el cas, posar una mica de pa per espessir la salsa.

Tallar el formatge a làmines no molt fines ni molt gruixudes. Farcir el tomàquet fent capes de salsa pesto i capes de mozzarela fins acabar amb una capa de pesto.

Decorar amb fulles de ruca i alfàbrega per sobre i unes línies de crema de Mòdena. Afegir-hi unes escates de sal.

Direcció

C. Castillejos, 314 4º piso B
08025 - Barcelona
Tel 935455874
Email:
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

xarxes socials

Estem a les xarxes socials. Segueix-nos i estigues informat.

     

Inicio Blog Tomàquet farcit de mozzarela i pesto