Cendief

Projecte de valoració antropomètrica en esportistes amb Síndrome de Down

El passat divendres 5 de febrer vam realitzar l'estudi pilot del Projecte de Valoració antropomètrica i bioelèctrica en persones amb Síndrome de Down. Projecte que desenvolupem a l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya, seu de Barcelona (INEFC) i dins de l'Escola Catalana de Cineantropometría (ECC).

La ECC ha estat creada recentment dins d'un projecte institucional del INEFC de Catalunya i amb el consentiment i suport de la International Society for the Advancement of Kiananthropometry (ISAK), en concret del Professor Mike Marfell-Jones.

Mesurem durant quatre hores mitjançant el Bio Impedance Vector Analysis (BIVA) i amb el protocol antropomètric complert ISAK de 42 mesures a un grup de nois i noies esportistes que participen habitualment en els Special Olympics.

 

Aquesta prova pilot ens ha de portar a corregir errors de l'estudi original, on es pretén mesurar a un grup poblacional que sigui estadísticament significatiu dins de la població espanyola.
Els objectius de l'estudi són establir el perfil antropomètric complet de la població esportista amb Síndrome de Down (SD), així com la població no esportista; i amb la BIVA establir les el·lipses de referència també per a ambdues poblacions. Cap d'aquests dos objectius s'han descrit mai de manera rigorosa i amb un nombre significatiu d'individus.

 

Treballar amb diversitat funcional és especialment gratificant encara que summament sacrificat per l'especificitat de la discapacitat intel·lectual. Els criteris de relació i proxemia són molt diferents dels habituals. En un altre post parlarem específicament sobre proxemia en diversitat funcional.

En aquesta prova pilot comptem amb la gran i inestimable ajuda de Miguel Ángel Cartes, un d'aquests grans professionals de l'esport en la diversitat funcional i que crec que cal considerar-lo com a referència.

Si no coneixeu al Miguel Angel us deixem un petit vídeo on ens parla clar i concís sobre la diversitat funcional: https://www.youtube.com/watch?v=kKMb11HkwKI

Direcció

C. Castillejos, 314 4º piso B
08025 - Barcelona
Tel 935455874
Email:
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

xarxes socials

Estem a les xarxes socials. Segueix-nos i estigues informat.

     

Inicio Blog Projecte de valoració antropomètrica en esportistes amb Síndrome de Down