Cendief

Els germinats, un aliment viu en ple desenvolupament

És l’estiu època d’amanides, sucs i liquats vegetals, empedrats, amanides de cereals i tot tipus de plat fresc, ràpid i saborós. Les amanides ens permeten “construïr” o “ensamblar” un plat de manera fàcil i ràpida, però és essencial davant de plats que segur que són molt menys calòrics que siguin complerts, tant en proteïnes com en greixos i hidrats de carboni.

 

Els germinats no deixen de ser verdures fresques, vives i riques en vitamines i minerals. Aporten vitamina C, antioxidant essencial que jo sempre us remarco que cal cobrir a diari ja que vivim en un món estressat i contaminat. També aporten betacarotens, vitamina E, vitamines del grup B, proteïnes i greixos de tipus insaturat.

Trobem diferents tipus de germinats, tots ells amb propietats diferents i qualitats úniques: llenties, porro, sègol, bròquil, col llombarda, rabanet, alfals, ceba i els clàssics de soja, entre altres varietats.

Què cal que sapigueu sobre els germinats? Doncs que són productes de molt bona digestió, ja que amb la germinació les proteïnes es transformen, es modifiquen, així com els hidrats de carboni (combustible per a la futura planta). Per tant convertim un producte sec i molt energètic,  amb poca proporció d’aigua, en un altre on l’aigua en forma part de manera important i es redueix la densitat energètica. Hi abunden els enzims, que facilitaran la digestió.

Com es consumeixen? Els trobem en bosses al supermercat, a les botigues especialitzades o bé els podem germinar directament a casa. Només cal que els rentem i els afegim a les amanides o plats. No cal posar-n’hi gaire quantitat, a les dietes personalitzades que us faig sempre és l’ingredient minoritari, ja que un excés de germinats us pot fer l’efecte contrari, mala digestió, gasos i inflor.

Us recomano els germinats d’alfals o els de col llombarda, amb grans quantitats de clorofil·les i carotens, substàncies antioxidants molt interessants per combatre l’estrés metabòlic. És per això, que a moltes de les vostres dietes de juliol veureu integrats els germinats a les amanides.

Direcció

C. Castillejos, 314 4º piso B
08025 - Barcelona
Tel 935455874
Email:
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

xarxes socials

Estem a les xarxes socials. Segueix-nos i estigues informat.

     

Inicio Blog Els germinats, un aliment viu en ple desenvolupament