Cendief

Consells per a les festes de Nadal

ALCAMPO TURRONESEstem a la recta final de les festes més importants de l’any però també les més calòriques. Per mantenir una condició física estable i fer de les festes de Nadal un èxit llegiu aquests 7 punts i mireu d’aplicar-los.

1. Autocontrol

Són moltes festes les que se’ns presenten i és possible que algunes les controlem més que altres pel fet de ser els amfitrions o que per tradició pròpia els àpats no són massa exagerats. Tot i així hem de tenir un control de les quantitats i, en aquests casos, guiar-nos per la sensació de sacietat.

2. Pensar el que mengem

Durant els àpats i seguint les recomanacions del primer punt és important pensar quins aliments estem menjant, evitar de fer-ho de manera sistemàtica. Ens cal veure quins poden ser més saludables o quins menys i també en la forma en què estan cuinats. D’uns es podran escollir racions més petites que d’altres.

3. Evitar el consum d’alcohol

L’alcohol és una font de calories buides que pot maltractar òrgans vitals a més d’induir a la creació de radicals lliures. La principal recomanació és evitar-lo, la segona és reduir-lo (començar bevent aigua o aigua amb gas) i la tercera és consumir begudes com la cervesa sense alcohol o bé el vi blanc (cava) i evitar licors d’altra graduació. També cal fugir de les mescles de licors.

 4. Planificar bé les quantitats

Les restes dels àpats ens acompanyen durant la resta dels dies de les vacances de Nadal. En el cas de ser els encarregats de cuinar per un dia dels esmentats és important planificar el número de persones que ve, el número de plats que es volen fer i la quantitat d’aliments per cap. El primer pas és elaborar una bona llista de la compra, d’aquesta forma evitarem anar arrossegant els mateixos plats durant dies consecutius.

5. Escollir coccions saludables

Ja sigui a l’hora d’escollir els aliments que formen part d’un aperitiu, com quan ens trobem a un restaurant escollint el menú, o bé quan has d’elaborar personalment plats, cal escollir coccions saludables com: papillota o vapor, planxa, brasa, microones, forn o saltejats.

6. Seguir amb el pla d’entrenament pautat

Planifica el teu temps lliure per seguir amb els entrenaments en la intensitat i la duració que et sigui possible, prioritzant sobretot els entrenaments de força per mantenir un to muscular actiu.

7. Treu igualment la teula de torrons

Si tens convidats o bé ets tu mateix ets el convidat escull aquells dies en concret que són més típics per menjar aliments com neules i torrons però la resta de dies evita’ls.

Espero que ho apliqueu en la mesura que us sigui possible.

Bones Festes!

Direcció

C. Castillejos, 314 4º piso B
08025 - Barcelona
Tel 935455874
Email:
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

xarxes socials

Estem a les xarxes socials. Segueix-nos i estigues informat.

     

Inicio Blog Consells per a les festes de Nadal