Cendief

Crucíferes, verdures d'hivern.

En aquesta època a la verduleria podem trobar sense problema cols, coliflors, bròquils, cols de Brusel·les o algunes més "modernes" com la  Kale o la bleda xinesa o Pak Choi. Verdura típica de la Mediterrània des del temps dels romans forma part de les nostres dietes hivernals.

Aquesta família d'hortalisses, que anomenem crucíferes, tenen abundant vitamina C, àcid fòlic i carotens, tots importants antioxidants; abundant calci; i contenen molta fibra. En els darrers anys s'han descobert propietats anticancerígenes fins al punt de que el bròquil el trobem a moltes llistes dels anomenats superfoods.

És una d'aquestes hortalisses de proximitat, de temporada i que trobem fresques. És molt important escollir-les compactes, dures, si tenen textura gomosa significa que porten molt temps tallades.  Les podem bullir o fer al vapor, la coliflor és molt típic fer-la al forn o també en sopes.

Certament flatoses hi ha moltes persones que no les toleren perquè els dóna flatulències i malestar intestinal. Això és degut a determinats compostos anomenats sulfurosos.

Interessants per les propietats laxants són unes hortalisses molt poc calòriques, ideals per a dietes de control de pes.

plantar coliflor

Direcció

C. Castillejos, 314 4º piso B
08025 - Barcelona
Tel 935455874
Email:
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

xarxes socials

Estem a les xarxes socials. Segueix-nos i estigues informat.

     

Inicio Blog Crucíferes, verdures d'hivern.