Cendief

Els llegums, com els haig de coure?

Els llegums han de formar part de la nostra setmana amb un consum entre 2 i 4 vegades, o sigui, almenys dos dies, en dos dinars amb verdures o cereals. Són molt típiques les llenties amb arròs, els cigrons amb espinacs però també les llenties amb quinoa i verduretes són un excel·lent àpat. Les podem comprar pre-cuites a una botiga de llegums o bé envasades en vidre, però també les podem coure nosaltres a casa.

 El remull

Cal deixar els llegums en aigua durant unes hores perquè s'estovin i es puguin cuinar i menjar sense problemes, també per reduir el temps de cocció i, alhora, perquè l'activitat enzimàtica comenci i les faci més digeribles. Cal fer servir aigua neta, a temperatura ambient. Posarem com a mínim el triple d'aigua que de llegums i els deixarem entre 4 i 12 hores, en funció del llegum específic (mirar l'etiqueta, hi ha llegums que necessiten poc o gens de remullat).

 Temps de cocció

No tots els llegums tenen el mateix temps de cocció, les llenties guisades és de 40 - 50 minuts, a l'olla a pressió uns 10 - 15 minuts; els cigrons necessiten entre 60 i 90 minuts, i 20 - 25 a l'olla a pressió; les mongetes seques varia però uns 45 minuts és el normal, entre 15 i 18 minuts a l'olla a pressió. De tota manera tant cigrons com mongetes poden arribar a coure's a foc lent durant dues hores.

A tenir en compte

Si posem sal al final de la cocció aconseguirem una pell més tendra.

No remenar constantment durant la cocció, ja que les desfarem, les trencarem.

Si durant la cocció ens quedem curts d'aigua n'hi podem afegir però hem de saber que en el cas de les llenties i cigrons ha de ser calenta i en el cas de les mongetes freda.

Animeu-vos a comprar llegums secs i a cuinar-los el cap de setmana.

Direcció

C. Castillejos, 314 4º piso B
08025 - Barcelona
Tel 935455874
Email:
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

xarxes socials

Estem a les xarxes socials. Segueix-nos i estigues informat.

     

Inicio Blog Els llegums, com els haig de coure?