Cendief

El dàtil i les seves propietats

Quan parlem del dàtil ho estem fent d'un producte alimentari molt antic, que ha format part de la cuina i l'alimentació de diversos imperis i civilitzacions: egipcis, grecs, romans, durant l'Edat Mitjana, etc. 

El dàtil té una peculiaritat que no tenen altres fruites i és que habitualment es deixa assecar en el mateix arbre i després es recolecta, per tant no li cal un assecat industrial posterior. El trobarem tou, semisec i sec, per tant la textura pot canviar radicalment, alhora, els colors poden ser negres, vermells o groc daurat, amb mescles d'aquests colors.

Propietats nutricionals

És una fruita realment deliciosa però també calòrica, amb 227 kcal/100 g de producte, per tant no ens hem d'excedir en el seu consum. Gairebé un 60% del contingut en macronutrients són hidrats de carboni, sucres senzills una bona part però també cal considerar l'aportació de fibra, que és molt important (uns 6g/100 g). També aporta vitamines i minerals.

Consum

Tradicionalment s'han consumit formant part de plats o de guisats, de dolços i/o pastissos però també és popular que els consumeixin els esportistes com a producte energètic i ric en sucres.

Jo aconsello que sigui consumit al matí formant part de l'esmorzar o bé al mig matí com a snack, moment en el qual energèticament serem capaços de treure'n el màxim benefici.

Alguns consells

Com que estem davant d'una fruita assecada (o parcialment assecada) i rica en sucres cal tenir cura de la higiene dental, per evitar les càries.

En cas de fer dietes hipocalòriques s'ha de considerar de no consumir-los per la seva elevada densitat calòrica o bé fer-ho en quantitats moderades.

Pel seu contingut en fibres i sucres són bons laxants.

Direcció

C. Castillejos, 314 4º piso B
08025 - Barcelona
Tel 935455874
Email:
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

xarxes socials

Estem a les xarxes socials. Segueix-nos i estigues informat.

     

Inicio Blog El dàtil i les seves propietats