Cendief

Què és la dieta FODMAP?

Des de fa uns anys, a nivell clínic, observem con cada vegada més persones presenten problemes intestinals: dolor, inflamació, restrenyiment o diarrea amb mucositat, etc. De molt difícil diagnòstic mèdic i més complicada solució clínica degut a la diversitat de simptomatologia, la majoria associada a aliments, condiments o excipients.

Desenvolupada per un equip multidisciplinar de la Universitat de Monash, Melbourne (Austràlia), es demostra que una dieta baixa en hidrats de carboni fermentables (FODMAPs) millora la simptomatologia intestinal en problemes d'intestí irritable. Aquesta investigació obre la porta a una nova visió de la problemàtica intestinal associada a l'intestí irritable.

Estudis científics publicats demostren que un control dels hidrats de carboni anomenats FODMAPS millora la simptomatologia en un 70 - 75% en persones que pateixen d'intestí irritable. La dieta FODMAP és excloent però millora la qualitat de vida d'aquelles persones que no tenen capacitat fermentativa de determinats sucres.

La dieta pobre en FODMAPs limita el consum de fructosa, fructo-oligosacàrids i galacto-oligosacàrids, lactosa i poliols. Tots aquests sucres presents en fruites, llet, formatges, hortalisses, cereals, llegums i edulcorants. Per tant, presents en moltíssims aliments, en alguns en grans quantitats i en altres en quantitats molt petites.

La dieta té tres fases: una primera fase d'eliminació dels FODMAPs que dura entre 6 i 8 setmanes; una segona fase de reintroducció paulatina dels aliments per grups; i una tercera fase d'elaboració d'una planificació alimentària en funció de la tolerància individual.

Les intoleràncies alimentàries són extremadament complexes i socialment aïllants. Provoquen frustració i poden acabar amb greus problemes de tipus psicològic.

Direcció

C. Castillejos, 314 4º piso B
08025 - Barcelona
Tel 935455874
Email:
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

xarxes socials

Estem a les xarxes socials. Segueix-nos i estigues informat.

     

Inicio Blog Què és la dieta FODMAP?