Cendief

Verdures de primavera

La primavera cada any és diferent, canviant: freda però amb dies de sol intens, vent, calor, fred, neu, ... una estació amb verdures i hortalisses tant d'hivern com les pròpies de la primavera. Poc a poc anirem deixant de veure les carxofes, rabes, calçots, coliflors, cols, alls tendres, bledes,  porros o espinacs, que deixaran lloc a faves, pèsols o espàrrecs.

Els pèsols, tot i que molta gent es pensa que són verdures, són lleguminoses. Cal que aprofitem la temporada per consumir-ne, ja que ens aporten abundants fibres alimentàries, hidrats de carboni i també proteïnes, a més d'abundants vitamines com els folats (àcid fòlic), vitamina C o algunes del grup B.

 Les faves són un altre d'aquells llegums que moltes vegades no sabem com consumir o no veiem el moment de cuinar-les per més que les veiem al supermecat o la verduleria. Com a llegum fresca de temporada la podem saltejar amb verduretes (pastanaga, carbassa, porro o ceba) o bé les podem guisar amb verdures i carn o peix: faves estofades amb bacallà, faves amb verdures, etc.

 Els espàrrecs de marge els podem collir mentre passegem, i els podem consumir en una fabulosa truita d'espàrrecs. Fàcils de cuinar i apetitosos també els podem fer a la planxa, a la brasa, guisats o saltejats. Tampoc hem d'oblidar-nos dels espàrrecs blancs, tant típics en aquesta època però amb poca costum de cuinar-los a Catalunya. Els espàrrecs verds són rics en fibres alimentàries, folats, carotens i vitamina C.

 

Direcció

C. Castillejos, 314 4º piso B
08025 - Barcelona
Tel 935455874
Email:
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

xarxes socials

Estem a les xarxes socials. Segueix-nos i estigues informat.

     

Inicio Blog Verdures de primavera