Cendief

Recepta ovolactovegetariana: canelons de tofu i carbassó amb beixamel i formatge

L'alimentació ovolactovegetariana correspon a un patró alimentari equilibrat on cal incloure una bona variabilitat d'aliments. En aquesta recepta incloem cereals (pasta de caneló) i llegums (tofu) juntament amb hortalisses (ceba i carbassó) i derivats de la llet (formatge i mantega).

És una recepta apetitosa, bona però també calòrica degut a la mantega, l'oli d'oliva i el formatge emprats. Per tant, pot ser una recepta per a dies de festa o celebracions.

Ingredients: 

75 g de pasta per a canelons (unes 12 làmines)

750 g de carbassó

200 g de tofu blanc

300 g de formatge 

1 ceba

50 g de tomàquet fregit

20 g de formatge emmental

20 g de mantega

sal i pebre

Per a la beixamel:

1 litre de llet semidesnatada

60 g de mantega

60 g de farina

sal, pebre i nou moscada

Elaboració:

Posar a bullis la pasta de caneló amb aigua i sal; una vegada cuites, les introduïm en aigua freda per a tallar la seva cocció i les conservem untades en oli.

Pelem i piquem la ceba ben petita, rentem i tallem els carbassons també ben petits. Llavors en una paella amb oli d'oliva sofregim la ceba, que una vegada estigui daurada hi afegirem el carbassó, posem sal i pebre i coem a foc lent, fins que quedi ben tendre.

Retirem les hortalisses del foc, treiem l'oli sobrant, i deixem que es refredi una mica per a mesclar amb el formatge i el tofu tallat a quadrats. Tornem a afegir sal, pebre i una mica de mou moscada.

Facim amb la mescla els canelons, els enrollem i els anem posant en una safata per a forn amb els fons cobert amb una lleugera capa de salsa de tomàquet.

Cobrim amb la salsa beixamel i si volem amb una mica de salsa de tomàquet, mesclem bé i cobrim els canelons amb aquesta salsa. Podem cobrir de beixamel o intercalar amb la salsa de tomàquet i beixamel.

Una vegada tenim la safata amb els canelons i la beixamel posem per sobre el formatge ratllat i gratinem al forn a 250ºC durant 10 minuts o fins que es formi una crosta daurada.

Direcció

C. Castillejos, 314 4º piso B
08025 - Barcelona
Tel 935455874
Email:
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Contacta amb nosaltres

Contacta i resol els dubtes dubtes que tinguis.

  • Telèfon: +34 93 545 58 74

xarxes socials

Estem a les xarxes socials. Segueix-nos i estigues informat.

     

Inicio Blog Recepta ovolactovegetariana: canelons de tofu i carbassó amb beixamel i formatge