Cendief

Aliments de temporada: gener, mes del calçot

Saps quins aliments formen part de la temporalitat el més de gener? Doncs tenim alls tendres, apis, bledes, espinacs, carxofes, calçots, cols coliflors, bròquils, pastanagues, porros, escarola i xirivies. En formen part les carbasses, que ja collides podem tenir al rebost per quan ens fan falta, així també les cebes, naps, remolatxes i patates, essencials per a la cuina d'hivern.

Gener és el moment de gaudir dels cítrics: mandarines, taronges, aranges; els caquis estan en bones condicions i els podem assaborir en el seu màxim esplendor; també de les darreres magranes, que ja comencen a escassejar; i de pomes, que tot i que es cullen a la tardor es conserven fins a l'estiu.

I és l'època en què es comença a fer festa amb els calçots. Tot i que realment la temporada es considera que va de novembre fins a l'abril el gener és el mes on es comença a parlar-ne i les colles es comencen a organitzar per fer les calçotades. Comencen a consumir-los amb el fred de l'hivern, quan el cos reclama  un plus de calories i quan ja ens hem oblidat de les festes de Nadal i Any Nou.

Disfrutem del gener, mentre encara en quedi hivern ...

Direcció

C. Castillejos, 314 4º piso B
08025 - Barcelona
Tel 935455874
Email:
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

xarxes socials

Estem a les xarxes socials. Segueix-nos i estigues informat.

     

Inicio Blog Aliments de temporada: gener, mes del calçot