Cendief

El cheat meal, beneficis reals?

En dietètica hi ha tota una sèrie de modes que es van repetint i fins i tot fan escola. Algunes assoleixen la categoria de modes "interessants" i d'altres són simplement "idees de bomber" de les quals cal avisar.

El que popularment en argot vox populi s'anomena el cheat meal és el que es coneix com a àpat trampa i és utilitzat sobretot pels usuaris del fitness, culturisme i addictes diversos del gym

En ocasions, quan es planifica una dieta molt estricta, com és el cas dels fisioculturistes o fins i tot qualsevol esportista que vulgui estar en un % de teixit adipós òptim, es planifiquen el què en diem àpats lliures, on amb control es pot menjar de tot i disfrutar d'allò que a la "dieta" no hi és. Obviament això dels dies lliures (o dia lliure) segurament us sóna a bona part de vosaltres, pot ser aquell àpat de diumenge amb família o bé aquell sopar de capricis del dissabte a la nit o la pitza i la cervesa del divendres vespre.

No deixa de ser una estratègia per fer la dieta més relaxant i menys cansada. Hi ha pacients que s'ho agafen pel seu compte (no cal dir-los que poden fer un dia lliure ni un cheat meal, que ja se l'agafaran quan convingui)  d'altres que sí que cal dir que es relaxin. Jo sempre aviso que cal sortir del "convent alimentari",  i que aquell àpat de cap de setmana que facin en companyia que aprofitin i surtin de la "dieta" sense complexos i que hi tornin al dia següent.

Trobem alguns articles científics que ens parlen d'aquesta pràctica, sovint associada a determinats trastorns del comportament alimentari. El cheat meal, en alguns casos, es pot associar a trastorns bulímics, tot i que no està demostrat de manera fefaent. El què si s'ha demostrat és que aquesta pràctica provoca angoixa psicològica que el dia del cheat meal es transforma en un afartament per sobre de les possibilitats de la persona.

És necessari? Doncs en general no, però per aquells que no poden fer una dieta de forma relaxada és absolutament necessari de pautar aquells moments en què es pot saltar la dieta sense problemes.

Direcció

C. Castillejos, 314 4º piso B
08025 - Barcelona
Tel 935455874
Email:
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

xarxes socials

Estem a les xarxes socials. Segueix-nos i estigues informat.

     

Inicio Blog El cheat meal, beneficis reals?