Cendief

El tajine, una manera sana i pràctica de cuinar

El "tajine" és un recipient per a cuinar fet de fang cuit i que es composa d'un plat que fa de base i una tapa cònica. Fixeu-vos com el recipient (tajine) té el mateix nom que el plat que es cuina amb el recipient.

És un mètode de cocció típic del Marroc i tota la zona del Magreb. Es caracteritza per ser una cocció lenta que, amb el disseny del "tajine" fa que la temperatura es reparteixi en el seu interior de manera uniforme. Això fa que necessitem menys energia i per tant obtinguem un major estalvi energètic.

La tapa cònica fa que el vapor d'aigua de la cocció quedi dins i dóni més sabor al plat; i el forat superior de la tapa ajuda que el vapor i l'excés de temperatura surtin fora o es dispersin.

Amb aquest sistema de cocció es mantenen les propietats organolèptiques i aconseguim una textura adeqüada. Tradicionalment és una cuina molt especiada però la podem adaptar a les nostres característiques personals.

Per a les nostres cuines modernes tenim "tajines" de fang però també de ferro colat i altres materials adaptades a la inducció o per vitroceràmica.

Proveu de cuinar-hi i en quedareu gratament sorpresos, especialment els que sempre van amb presses, ja que només cal posar-hi els ingredients i deixar-ho coure.

Direcció

C. Castillejos, 314 4º piso B
08025 - Barcelona
Tel 935455874
Email:
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

xarxes socials

Estem a les xarxes socials. Segueix-nos i estigues informat.

     

Inicio Blog El tajine, una manera sana i pràctica de cuinar