Cendief

Cuidar l'alimentació a l'estiu, clau per la nostra salut

Amb l'arribada de la calor tenim menys gana, consumim més aliments crus, que solen proporcionar menys energia però també adquirim hàbits que no són tan bons. 

El consum de begudes alcohòliques augmenta, per exemple la cervesa i el vi. Es tendeix a sortir més, a picar més i a consumir més begudes com la cervesa o els refrescos ensucrats.

Hidratació, clau

La hidratació al llarg de l'estiu és clau per a la salut física i psicològica. Un clar símptoma que no ens estem hidratant és quan es té un lleuger mal de cap, us noteu somnolència, desapetència i cansament juntament amb una orina fosca i térbola.

Us podeu hidratar menjant més amanides, més fruita i bebent begudes fresques com aigua, gaspatxo i tes o infusions fresques. Busqueu cada dia la oportunitat per beure aigua o hidratar-vos.

Proteïnes vegetals millor que les animals

Les proteïnes animals solen tenir molts més greixos, són més difícils de digerir i més energètics. És per això que ens calen moltes més proteïnes vegetals, amb menys greixos i també més lleugeres de digestió: tofu blanc saltejat a les amanides, seità a la planxa, amanides de llegums, cereals integrals amb verdures, etc.

L'estiu i la pèrdua de pes

Si a l'estiu no es perd pes només és perquè es pica més, es beu més alcohol, refrescos i es consumeixen aliments més refinats com els gelats cremosos i determinats postres, on hi ha sucres i greixos. Podeu consumir més gelats fets amb sucs de fruita o simplement congelar fruites i fer-ne macedònies.

L'estiu és realment un molt bon moment per perdre pes, si no ho feu o no ho aconseguiu és perquè el ritme més lent, la deixadesa, el no fer activitat física i consumir aliments més refinats o bé més alcohol fa que el nivell d'energia de la dieta aumenti o es mantigui i el fet de fer menys activitat física provoca un balanç positiu.

Passeu un molt bon estiu i sobretot no deixeu de prendre aigua o begudes sanes i aliments frescos de temporada i proximitat. I sobretot, sigueu feliços!

Direcció

C. Castillejos, 314 4º piso B
08025 - Barcelona
Tel 935455874
Email:
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

xarxes socials

Estem a les xarxes socials. Segueix-nos i estigues informat.

     

Inicio Blog Cuidar l'alimentació a l'estiu, clau per la nostra salut