Cendief

El fajol, aquell vell conegut que tornem a veure de nou

És curiós que ningú recordi el fajol com aquell "pseudocereal" que tant vam consumir en altres temps. Jo li dic la "quinoa catalana" ja que no deixa de ser una llavor que consumim com si fos un cereal però que es conrea aquí.

Si el consumim com a llavor, en gra, la seva cocció no és fàcil. Sovint queda esbardellat per una cocció massa ràpida i sobtada que ens deixa un plat poc atractiu a la vista i potser fins i tot pastós.

Per a un bullit efectiu del gra cal un rentat de la llavor i un previ torrat en sec, igual com quan torrem sèsam; després afegim 2 tasses d'aigua per cada tassa de fajol; portar a ebullició, llavors baixar el foc i coure durant 20 minuts.

L'altra opció és comprar-lo en forma de pasta, sigui macarró, espagueti o tallarins. Aquesta sol ser la opció més ràpida i còmode per a tothom, ja que no cal preparació prèvia i alhora és ràpida.

El fajol té abunant proteïna (al voltant del 13%), greixos poliinsaturats i molta fibra alimentària.

Gaudiu d'un bon plat de fajol amb verduretes tot i fent dieta!

Direcció

C. Castillejos, 314 4º piso B
08025 - Barcelona
Tel 935455874
Email:
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

xarxes socials

Estem a les xarxes socials. Segueix-nos i estigues informat.

     

Inicio Blog El fajol, aquell vell conegut que tornem a veure de nou