Cendief

La carxofa, aliment d'hivern

El mes de novembre ja comencem a veure les primeres carxofes de qualitat a les verduleries: tendres i de bon sabor que podem bullir, fer al vapor, a la planxa o en forma de truita, entre altres.

Contenen aigua i hidrats de carboni complexes i molta fibra en forma de inulina (un gran prebiòtic), també són poc energètiques, molt adeqüades per dietes per perdre pes.

El sabor amargant li donen la cinarina i la cinaropricina, amb efecte colerètic i diurètic, també antiiflamatori.

Un altre principi antioxidant de la carxofa és l'àcid clorogènic, un compost fenòlic que frenarà als radicals lliures.

Per tant, ens trobem davant d'un aliment de proximitat i de temporada que podem incorporar als diferents plats.

Direcció

C. Castillejos, 314 4º piso B
08025 - Barcelona
Tel 935455874
Email:
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

xarxes socials

Estem a les xarxes socials. Segueix-nos i estigues informat.

     

Inicio Blog La carxofa, aliment d'hivern